Баскетболът e за всички, Мис Национален отбор тренира с момчетата от София-Балкан – Мис Национален Отбор
Купи билет от eventim

Баскетболът e за всички, Мис Национален отбор тренира с момчетата от София-Балкан

0 Коментара

Alex1_600x400

Два пъти седмично баскетболната зала на Националния стадион „Васил Левски” е арена за тренировките на отбора на Ротаракт клуб София- Балкан по баскетбол за хора в спортни колички. Точно спортни, а не инвалидни е правилно да се наричат количките, които момчетата от всякакви възрасти използват, за да практикуват играта баскетбол. Защото на терена те са спортисти, като всички останали.

Точно такова впечатление оставят членовете на отбора, който тренира под ръководството на Кръстю Църов, доцент в катедра „Баскетбол” на НСА. Във вторник вечер заниманието на тима бе посетено от Мис Национален отбор- баскетбол Александра Боганска, чиято основна цел е да работи за популяризирането на спорта сред хората с увреждания. Църов, както и президентът на клуба Светлозар Сяров, който изгледа тренировата споделиха, че се надяват повече хора да научат за възможността да практикуват този интересен спорт и да усетят удоволствието от него.

„Искам да призова всички хора в такова положение да посетят този клуб, защото виждате хората се забавляват и идват с голямо желание тук. Интересно е да отбележа, че тук има момче, което е напълно здраво, но идва с дядо си и се е запалило по спорта. Специално заради тренировките се е научило как се борави с тази спортна количка”, заяви Александра пред Гонг и Дарик радио.

Александра Богданска ще обедини усилията си с българската федерация по баскетбол и Ротари Клуб София- Балкан. „За пореден път се убеждавам, че спортът калява не само тялото, а и духа и волята. Тези хора имат толкова голямо желание, че пътуват от далеч само за тренировките и мисля, че заслужават да им обърнем внимание. Целта е популяризирането на спорта и участие на Параолимпийски игри вбъдеще”, коментира още Мис Национален отбор по баскетбол, която е мотивирана да съдейства за успеха на каузата баскетболът да бъде достъпен за всички.

Източник: http://dariknews.bg (http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=975827)

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>