ГРАД НА АНГЕЛИ: Вероника Стефанова – Мис Национален Отбор
Купи билет от eventim

ГРАД НА АНГЕЛИ: Вероника Стефанова

0 Коментара

Вероника Стефанова е красиво момиче, на което се налага да се пребори с една от най-смъртоносните болести – анорексията.

Стремежът към съвършенство докарва Вероника до ръба. Израства в сплотено семейство и има щастливо детство. В тийнейджърска възраст се родила мечтата да стане модел, да дефилира по подиумите в Милано. Амбицията й расте – искала всичко на всяка цена и да бъде първа във всичко, твърди майка й. Постепенно Вероника се изтощава от всички извънучилищни дейности, с които се е нагърбила. Напразно майка й я убеждава, че трябва да избере само едно от нещата, с които се занимава.

На 16 г. решава да пази диета, с която да свали 2 кг. Тогава започва най-страшното – храни се все по-рядко, докато накрая се налага педагозите от лятната музикална школа, която посещава да се обадят на родителите й. Те ги изненадват с думите, че дъщеря им не се храни пълноценно. В началото смятат, че момичето е преуморено и има нужда от почивка и витамини. През 2009 г. разбират, че проблемите на дъщеря им са сериозни и тя има нужда от лечение. Вероника страда от вида си в огледалото и се смята за твърде дебела, затова и проблемите й се задълбочават. Освен от анорексия, тя заболява и от булимия. Помощта на психиатрите се оказва съдбовна. Благодарение на тях и любовта на семейството, Рони успява да се върне към живота.

Днес тя живее самостоятелно и сбъдва мечтите си. Отърсила от кошмара, здрава е и казва, че изцяло е сменила приоритетите си. Радва се на неща, които преди не е оценявала. Не се срамува да каже, че се е лекувала в психиатрия. Убедена е, че оздравелите от тази смъртоносна болест трябва да бъдат горди със себе си и да говорят за борбата си, защото това е начин да помогнат на други като тях.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>