Мис Национален Отбор
Купи билет от eventim

0 Коментара

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
“Мис Национален отбор” е риалити шоу, с конкурсен характер, което има за цел да представи на зрителите процеса по набиране, обучаване и коронясване на официалните талисмани на националните отбори по футбол, волейбол, баскетбол в България. (Форматът е приложим за всеки друг колективен спорт!)
Всички отбори по света имат за талисмани плюшени играчки. “Мис Национален отбор” е нов, модерен начин за привличане на интереса на спортните фенове и на обществото като цяло. Основната идея на проекта “Мис Национален отбор” е разпространяването, налагането и развитието на идеята – всеки отбор да има свой официален талисман – жив човек ( момиче). Живия талисман може да бъде използван за рекламни цели и като допълнителна атракция във важните мачове и първенства.
Това е иновативна идея не само за България, която има за цел да подкрепя спорта от една страна, а от друга да рекламира и насърчава спортната дейност. Предимството на този нов рекламен продукт е, че една красива млада дама може да бъде много по-привлекателна за публиката от бездушната играчка. Би могла да бъде обучена, менажирана и направлявана да популяризира различни каузи, да промотира спортни събития и марки. Като официален талисман, тя се превръща в една от атракциите на медиите и публиката по време на мач, по време на всички съпътстващи промоционални дейности.
Любопитството на запалянковците винаги е било голямо относно женското присъствие на стадиони и спортни зали, което до появата на “Мис Национален отбор” се е изразявало само в присъствието на спортните съпруги на мачове, турнири и др. спортни събития.
Победителките от конкурса “Мис Национален отбор” трябва да са красиви, атрактивни и да съзнават своя ангажимент към спорта и отбора, които представляват. Тяхната работа е да посрещат и приветстват на летището всички чуждестранни отбори, които гостуват на българските национални отбори по футбол, баскетбол и волейбол, преди мачовете им с тях. Присъствайки на съответното спортно събитие Мис „Национален отбор” предизвиква интереса на медиите, приветства и се снима с феновете, подарява подаръци на най-малките.
Женската красота е доказан с времето инструмент за популяризиране на различни социални каузи и идеи, а конкурсите за красота винаги са били интересни и завладяващи за гледане.
В днешно време, с помощта на всичките модерни, нови технологии, осветителни инсталации, мапинг, лесно могат да се постигнат красиви ефекти и да се създаде невероятна атмосфера.
3. Концепция:
“Мис Национален отбор” е риалити конкурс, който е предназначен за аудиторията на възраст между 15 до 50 години, но може да привлече и вниманието на по-широк кръг от зрители.
Основния акцент на конкурса е да покаже всички детайли от процеса по набиране на участнички, тяхното обучение и официалното коронясване на победителките. Детайлите “зад кулисите” са изключително привлекателни за зрителите, както и как точно едно обикновено, неопитно момиче с вроден интелект и чар се превръща в официален талисман, публична личност, звезда.
Красотата е една много важна част от конкурса. Затова шоуто може да бъде описано като смесица от конкурс за красота и риалити шоу. По принцип, идеите изполвани за реализацията на “Мис Национален отбор” и всеки друг конкурс за красота са сходни, но основната идея е нова и различна.
Концепцията на “Мис Национален отбор” се основава на оригинална схема, но начина на провеждане се базира на вече изпитани и доказани телевизионни формати.
Конкуренцията на красавиците, които мечтаят за славата на официални талисмани на най-популярните национални отбори, предизвикването на интересни ситуации от тази конкуренция, прякото участие на спортни звезди в трите етапа на самия конкурс, прави този формат много атрактивен и интригуващ за зрителите.
4. Формат:
Конкурсът е процес от 17 епизода, включващ избиране, подготовка и обучение на кандидатките за титлата “Мис Национален отбор” по футбол, баскетбол и волейбол, което дава възможност на финалното, звездно жури да избере правилно официалните талисмани на съответните отбори.
Победителките също получават правото да пътуват със “своите” отбори и да участват във всички обществени дейности и изяви.
“Мис Национален отбор” дава шанс на публиката да участва в “играта” като наблюдава интересни моменти от провеждащите се кастинги (Етап 1), “тренировъчен лагер” (Етап 2), и реалното състезание, самият конкурс (Етап 3), където победителките биват коронясвани.
Налице са също възможности за зрителите да участват пряко като гласуват за своите фаворитки ( Посредством интернет, фейсбук, СМС)
В първия сезон на конкурса, бяха проведени кастинги в 7-български града, взеха участие 874–кандидатки, като само 20 от тях се класираха за втория етап.
5. Критерии за кандидатките:
Пол: Женски
Възраст: От 18 до 25 години
Височина: Минимум – 170 см.
Националност: Българска
Образование: Средно или висше
Спорт: Да бъде активна спортна личност (не е задължително да бъде професионален спортист, може да практикува фитнес, аеробика, йога и др.)
Личностни качества: Дисциплина, толерантност, чар, красота, комуникационни умения, интелигентност.
Други: Необвързана, без деца
6. Конкурсът преминава през 3 етапа:
6.1 Етап 1 – Кастинги (7 епизода)
Етап 1 се състои от 7 серии. Тези серии показват видео материал с детайли от представянето на кастингите провели се в 7 града (Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и София).
Кандидатките предварително се записват за участие в кастингите на интернет страницата www.missNT.com, където попълват въпросник. На базата на отговорите, които дават се извършва подбор на участниците в кастингите.
Само максимум 20 кандидатки се класират за втори етап. Няма задължителна квота, определен брой момичета, които трябва да се изберат от всеки град. Само най-добрите кандидатки преминават към следващия, втори етап. (Например: може да има четири момичета от София, от Велико Търново една, пет от Бургас, две от Благоевград и т.н.).
Видео материалите от кастингите се заснемат с използването на една и съща технология за всички кастинги. Има специално, декорирано студио за кастингите, което пътува и бива построявано във всеки град. След заснемането на епизода то бива разглобявано и заедно с техническия екип се премества в следващия град.
6.1.1. Жури на кастингите:
Пътуващото жури трябва да е съставено от двама души + 1 гост спортна знаменитост (различна във всеки град).
1. Една основна знаменитост (жена) известна и атрактивна в областта на спорта (например футболна съпруга, бивш модел, приятелка на волейболен играч, майка на баскетболен играч, треньор, спортен журналист и др.)
2. Един (мъж) действащ или бивш футболен играч, волейболен играч, баскетболен играч, спортен треньор,съдия,който да е знаменитост.Той трябва да бъде известен на аудиторията и да бъде свързан с града,на който кастинга гостува.
3. Един професионален псиохолог (мъж или жена)

6.2 Етап 2 – Тренировачен лагер (8 епизода)
В тренировачния лагер вземат участие 20-те финалистки, класирали се от 7-те града. В хотела, в който ще се проведе лагера се изгражда система от видео наблюдение с камери. Състезателките прекарват един месец живеейки съвместно, споделяйки заедно време и дейности, подготвяйки се за следващия последен етап.
Хотелът, в който пребивават финалистките е оборудван с конферентна зала, фитнес център и басейн. Целият процес се записва от много камери (явни и скрити). Има микрофони скрити в стаите, в конферентната зала, басейна и фитнес центъра. Състезателките живеят заедно в продължение на един месец. Преминават през различни курсове на обучение за грим, коса, дефилиране на моден подиум, танци и хореография, спорт, езици и поведение. Главната идея е да има спортни звезди (но и не само спортни) участващи във всички дейности от началото до самия край на лагера.
По време на престоя си в хотела, състезателките се срещат с много известни личности в областта на спорта, известни личности, които са техни ментори и всичко това се показва по един много интригуващ начин за публиката. Мислите и чувствата на момичетата преди и след срещите се излъчват, както и материалите от скритите камери.
Основно-присъстващото жури( известната жена от предишния етап), взема участие също и в този етап. Нейната роля е да бъде основната звезда-ментор в тренировачният лагер. Тя е домакин на всички останали известни личности и ментори и споделя мнения за момичетата “от кухнята”, в ролята на основен говорител. Нейната задача също е да се сприятели с момичетата и по този начин да ги предразположи да й споделят мислите и чувствата си, които се заснемат от скритите камери. Тя играе ролята на техен “довереник” по време на тренировъчния лагер.
! Едно от основните условията на шоуто е да е позитивно и пред публиката, да бъдат избирани и представяни положителни сцени без излишна психологическа манипулация на участничките.
! Втори етап би могъл да бъде заснет в къщата за риалити на НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, където се провежда “Биг Брадър”. Това ще допринесе за по-голяма популярност и зрителски интерес. Освен това ще бъде дадена възможност на зрителя да опознае кандидатките и да гласува за своята фаворитка. Това ще направи избора на победителките още по-реален. По този начин ще се даде и възможност на участничките да изпъкнат с личностни качества и умения, различни от видимите на пръв поглед.
6.3 Етап 3 – Финал (на живо)
Третият етап включва коронясването на официалните талисмани на националния футболен, волейболен, и баскетболен отбор. Претендентките се представят на сцената за първи път и имат възможност да се изявят пред журито, което се състои от спортни знаменитости. Представетели на съответните спортни федерации и отбори коронясват победителките.
Финалното шоу е на принципа на конкурсите за красота. Не се провежда тур по бански костюми и танците на участничките се смесват с професионалните изпълнения на сцената.
Задължително се използват елементи от българския фолклор и национални символи.
7. Членовете на журито за финала на първия сезон на шоуто (20.06.2012г.) бяха:
1. Г-н Свилен Нейков – Министър на спорта в България;
2. Г-жа Стефка Костадинова – Председател на Българския Олимпийски Комитет;
3. Г-н Георги Глушков – Председател на Българската федерация по баскетбол;
4. Г-н Цанко Цветанов – една от българските футболни звезди и бронзов медалист от Световното първенство през 1994 г. в САЩ;
5. Г-н Владимир Николов – Капитан на Българския национален отбор по волейбол;
6. Г-н Борислав Кьосев – Член на управителния съвет на Българската федерация по волейбол;
7. Г-н Атанас Фурнаджиев – Заместник – председател на Българския футболен съюз;
8. Г-н Евгени Иванов – Бивш играч в Националния отбор по волейбол;
9. Г-н Чавдар Костов – играч в Българския национален отбор по баскетбол;
10. Г-н Росен Барчовски – Треньор на Българския национален отбор по баскетбол

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>